Belföld

Videón, ahogy két segítséget színlelő férfi kifoszt egy embert a Teréz körúton

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt kifosztottak egy ittas férfit a Teréz körúton.

A Fővárosi Főügyészség lapunknak küldött közleménye szerint a férfiak július 8-án kora reggel a Teréz körúton felfigyeltek fel a járdán ülő ittas férfire, és elhatározták, hogy megpróbálnak tőle értékeket szerezni.

Odaléptek hozzá, majd segítségnyújtást színlelve, az egyik férfi felsegítette őt a földről, miközben a társa megtapogatta a férfi kabátzsebét, hogy megtudja milyen értékek vannak nála. Ezt követően a vádlottak átkísérték áldozatukat a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültek úgy, hogy közrefogták az ittas férfit.

Ezután az egyik elkövető kivett a férfi ruhájából ezer forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. Társa figyeléssel biztosította az elkövetést. A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték zsebesek cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták őket, amelynek során megtalálták náluk az ittas férfitől elvett bankjegyet és a sörnyitót.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a két kifosztással vádolt két férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik