Belföld

Értéktelen festményekkel fizettek ki egy 60 milliós házat áruló asszonyt Hévízen

Bűnügyi őrizetbe vettek a rendőrök két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy értéktelen festményekkel szerezték meg egy nyugdíjas nő értékes ingatlanát.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint K. Attila és M. Sándor úgy szerezte meg a hévízi ingatlant, hogy azért értéktelen festményeket adtak át az eladónak, akivel elhitették, hogy a képek jelentős értéket képviselnek. Ezzel 60 millió forint kárt okoztak az idős hölgynek. A ház tulajdonjogát az egyik csaló lánya szerezte meg.

Emellett K. Attila több személyt csapott be azzal, hogy nem létező pályázati források elnyerését ígérte, amikhez közel százmillió forintot vett át az áldozataitól különböző költségekre. 

A zalai rendőrök több hónapos nyomozás eredményeként Fejér és Pest vármegyei kollégáikkal összehangolt akció keretében kutatást tartottak az elkövetők ingatlanjaiban, melynek során pénzt, ékszereket, iratokat és festményeket foglaltak le.

A 48 éves székesfehérvári K. Attilát többrendbeli csalás bűntett, a 61 éves dunavarsányi M. Sándort pedig csalás és pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök egy 25 éves lányt is felelősségre vontak a pénzmosásban való közreműködése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik