Belföld

Rázárta az ajtót a kamrában kutakodó éhes betörőre egy idős asszony a Balatonon

Elzárást kapott az a lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított kecskeméti férfi, akit alaposan megszívatott egy idős asszony Balatonlellén.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a negyvenes éveiben járó férfi munkavállalás céljából érkezett Balatonlellére, ahol a műszak végeztével italozni kezdett. Részegen megéhezett éjszaka, ezért elhatározta, hogy betör az egyik ingatlanba élelmet szerezni.

A férfi ki is nézett magának egy lakóházat, majd az ablakot benyomva bemászott a kamraként is használt kazánházba, ahol élelmiszert is tárolt  a tulaj, majd az ablakon elkezdett különböző élelmiszereket kidobálni, hogy majd ellopja azokat.

A zajra azonban felébredt az idős asszony, aki először azt hitte, hogy a kutyája akar kimenni az udvarra, de amikor a rájött, hogy a nesz a kazánházból jön, benyitott oda. Az idős asszony nem ijedt meg a betörő láttán, hanem gyorsan rázárta az ajtót, majd felébresztette a férjét, és hívta a rendőrséget.

Az elkövető olyannyira meglepődött az asszony határozottságán, hogy a személyes dolgait tartalmazó hátizsákját, és ez ellopni szándékozott élelmiszereket hátrahagyva, a bejutáshoz használt ablakon keresztül elmenekült a helyszínről, azonban a fonyódi nyomozók a hátrahagyott dolgai alapján rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

A Fonyódi Járási Ügyészség 72 órán bíróság elé állította a férfit, aki nyolc nap elzárást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik