Belföld

Hét évet kapott a besurranó tolvaj, aki meg akart erőszakolni egy barátjával alvó nőt

Hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Kazincbarcikai Járásbíróság azt a helyi férfit, aki tavaly júliusban megpróbált megerőszakolni egy alvó nőt.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a férfi egy kulcsra nem zárt lakásból ruhaneműket és élelmiszereket vett magához, amikor a tulajok aludtak. A lopott tárgyakat ezután egy bokor alá rejtette.

Ezután a vádlott visszament az ingatlanba, és a barátjával alvó nőhöz lépett, akinek sérelmére szexuális cselekményt végzett. Ezt követően a férfi ráfeküdt az áldozatára, azonban a nő felébredt és lelökte magáról a terheltet.

 A  nő és barátja távozásra szólították fel a vádlottat, aki bár a lakást elhagyta, a lépcsőházból nem ment el. A tájékoztatás szerint a terhelt ezen túlmenően egy gondozóház konyhájából élelmiszereket és pénztárcát lopott, továbbá egy hétvégi házból mobiltelefonokat és órát vett magához.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését és a kár részbeni megtérültét. Súlyosbító körülményként vette figyelembe a férfi személyében rejlő körülmények mellett azt, hogy több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket, és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodását.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője a bizonyos vádpontok tekintetében felmentés, valamint enyhítés érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik