Belföld

Jókora lehűlés jön a pokoli melegre

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Augusztus utolsó napjával véget ér a meteorológiai nyár, és a jelenlegi adatok szerint a hőséget is magával viszi: hétfőtől nyugat felől jelentős lehűlés érkezik – írja a Kiderül.hu.

Szombaton napos időre számíthatunk kevés fátyol- illetve gomolyfelhővel, csapadék általában nem valószínű, de az ország északi harmadában egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A déli, míg az Észak-Dunántúlon az átmenetileg északnyugatira forduló szél megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között várható. késő este 25, 30 fok valószínű. Vasárnap napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Csapadék nem várható, a déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, a minimum 17 és 24 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

A változás pedig hétfőn érkezik egy front formájában: délutántól előbb a Dunántúlon és északkeleten, később középen és az Alföldön is kialakulhat zápor, zivatar, a szél időnként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 15 és 23, a maximum a Nyugat-Dunántúlon 27 és 32, másutt 32, 37 fok között valószínű. Kedden a többnyire felhős ég mellett többfelé alakulhat ki zápor, a hőmérséklet pedig messze elmarad a hétvégitől: a maximumok 22 és 27 fok között várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik