Belföld

David Pressman üzent a magyar kormánynak Novák Katalin kijevi útja után

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman is kommentálta, hogy Novák Katalin a héten Ukrajnába látogatott, ahol találkozott Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel. Pressman a Twitteren bíztató fejleménynek nevezte, hogy Novák Ukrajnába ment, kifejezve ezzel hogy ő is azon szövetségesek pártján áll, akik kiállnak Ukrajna szuverenitása, függetlensége és területi integritása mellett. Bejegyzése végére Pressman odabiggyesztett még egy mondatot:

Egy ez méltó lépés, reméljük, Magyarország kormánya is követni fogja.

Az ukrajnai háború kirobbanása óta a magyar kormány részéről senki nem járt még diplomáciai látogatáson Ukrajnában, Orbán Viktor egyre gyakrabban kapja meg a kérdést, hogy mikor tervez Kijevbe menni. Egy júniusi kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta ezzel kapcsolatban, a miniszterelnök utazásait mindig annak a szellemében szervezik, hogy abban a helyzetben van-e kilátás bármilyen előrelépésre, ennek szellemében Orbán is akkor fog majd Kijevbe menni, ha lesz értelme.

Kapcsolódó
Orbán kijevi útja: megvalósul, ha lesz értelme
Azzal kapcsolatban, hogy tervez-e Kijevbe utazni Orbán Viktor, hogy ott esetleg találkozzon Volodomir Zelenszkijjel, a miniszter azt mondta, ha adott helyzetben úgy látják, hogy van értelme, akkor meg fog valósulni az út.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik