Belföld

Habony rokona szerint másképp történt a Szigeten az incidens, mint ahogy a sajtóban megjelent

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Közleményt adott ki szerdán este Steiner Tamás ügyvéd, Szetlik Gergő ügyvédje a Sziget Fesztiválon történt incidenssel kapcsolatban.

Elsőként a Blikk írta meg, hogy egy befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó férfinek az idei Sziget Fesztiválon vasárnap hajnalban a bejáratnál, a K-híd közelében egy rendőri intézkedés közben eltört a karja. Később a lap meg is nevezte, hogy a balhézó NER-es vállalkozó-menedzser nem más, mint

Szetlik Gergő, a Club Tihany vezérigazgatója, akinek a nagybátyja Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója, néhai édesapja, Szetlik Ferenc pedig egykor a józsefvárosi piac működtetőjeként vált ismertté.

A korábbi információk szerint a vállalkozót a botrányos viselkedése miatt dobták ki a fesztiválról. Ezután a rendezvény bejáratát biztosító rendőrökkel kezdett el kötekedni, a Blikk szerint többször is megfenyegetve őket azzal, hogy kormányközeli kapcsolatai, rokonsága folytán meggyűlhet a bajuk, ha nem az ő kívánsága szerint intézkednek. Feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A rendőrök igazolásra szólították fel , amit a férfi megtagadott, ellenszegült, ezért előállították. A bilincselés közben az intézkedés alá vont személy ellenállást tanúsított, karját megfeszítette, így súlyos sérülést szenvedett. A rendőrök mentőt hívtak hozzá, sérülése ellátása közben az is kiderült, alkoholos befolyásoltság alatt áll.

A történtekkel kapcsolatban Steiner Tamás ügyvéd a közleményében leszögezi:

a sajtóban megjelent állítások, híresztelések nem felelnek meg a valóságnak.

Mint írja, többek között a hatósági iratok alapján megállapítható, hogy nem került sor megbilincselésre, az iratok nem tartalmaznak olyan tényt, adatot, mely szerint ügyfele baráti, rokoni, ügyvédi kapcsolataival fenyegetőzött volna.

Ügyfelem felkarját eltörték. Az intézkedések nem voltak jogszerűek, szakszerűek, illetve arányosak. Meg kívánom jegyezni, hogy ügyfelem nem közszereplő, alapvető személyiségi jogait súlyosan megsértették.

– olvasható a közleményben, amely szerint Szetlik Gergő az ügyben megtette a „szükséges jogi lépéseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik