Belföld

43 tonna szemetet szedtek össze a vasárnapi tűzijáték nézői után

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

„Az augusztus 20-ai tűzijáték véget ért, a pirotechnika füstjét elfújta a szél, elcsendesedett a rakpart a Duna mind két oldalán, a látogatók is hazamentek. A Budapesti Közművek közel 100 dolgozója részére ekkor kezdődött a munka nagyobbik része” – kezdi közleményét a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF, melyben arról informálnak, hogy több mint 43 tonna szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el a helyszínről a vasárnapi tűzijátékot követően.

„Ez a hulladék mennyiség megfelel egy közepes budapesti kerületben egy nap alatt begyűjtött összes kommunális (háztartási) hulladék mennyiségének, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a hétvégi rendezvényekkel egy új kerülettel bővültek erre az időszakra a Társaság feladatai. Ez annál is inkább igaz, hiszen a fenti mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét, – melyet a kollégák a napi program szerint természetesen szintén begyűjtöttek” – írják.

A tömeg elvonulását követően az FKF kézi erővel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt adó további fővárosi területeket, valamint összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött többlet- hulladékot is. Az elszállított hulladék túlnyomó részét energetikai úton hasznosították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.

Bár a tévében is rengetegen nézték a tűzijátékot, a helyszínen is nagyon sok ember gyűlt össze, így volt, aki kitermelje ezt a hulladékmennyiséget. Maga a parádé pedig így nézett ki:

Kapcsolódó
Rengeteg ember, képeken a grandiózus tűzijáték
34 ezer pirotechnikai effekt világította be az eget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik