Belföld

Nem nyílt fel a sorompó, ezért letörte – videó

A garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki dühében letörte egy parkoló sorompóját, mert nem nyílt fel – közölték kedden.

A vádirat szerint a férfi 2022. október 16-án egy tatabányai áruház parkolójából gépkocsival távozni akart. A parkoló kijáratánál egy sorompó üzemel, amelynél érvényesíteni lehet a pakolójegyet a fizetést követően, és ezáltal felnyílik a sorompó.

A férfi élettársa a gépjárművet a sorompó előtt hagyva az áruház előtt kifizette a parkolási díjat, majd megpróbálta érvényesíteni a parkolójegyet, azonban azt a számítógép nem érzékelte. Időközben a mögöttük lévő gépjárművekkel dudálni kezdtek és kiabáltak. A férfi élettársa a sorompónál újra megpróbálta érvényesíteni a parkolójegyet, ismét sikertelenül.

Ezen felháborodva a férfi a sorompóhoz ment, a sorompórudat több alkalommal megrángatta, amitől a sorompórúd felnyílt, majd kiszakadt a helyéről. Az ügyészség szerint az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsen. A rongálással a férfi több mint 150 ezer forint kárt okozott.

A Tatabányai Járási Ügyészség a garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik