Belföld

„Harcra készülünk” – szeptember 1-től folytatják a tüntetéseket a diákok

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

„Harcra készülünk” – mondta az Egységes Diákfront egyik tagja kedden délután azon az eseményen, melyet a Civil Bázissal és a PDSZ – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével közösen tartottak. Egyrészt bejelentették, hogy szeptember 1. után „folyamatosan jelen lesznek az utcán, és minden nap akciózni fognak”. Szeptember 1-jére Országos Tanévnyitóval, szeptember 15-ére nagy budapesti tüntetéssel, szeptember 22-ére pedig országszerte több városban demonstrációkkal készülnek a diák- és tanárszervezetek.

Elmondták azt is, hogy az országjárás és a tüntetések után megszervezik a saját parlamentjüket, amit az Európai Parlament mintájára terveznek létrehozni.

Szajki Bálint /24.hu

A diákok egyébként a bejelentést a híressé vált Tompa utcai padon tették meg. A pad – amelyet az elmúlt hetekben a szivárványostól kezdve a zöld-fehéren át a piros-fehér-zöldig már számos színre festettek át – júliusban kapott új arculatot. A ferencvárosi padnál jelenleg az oktatási tematika dominál, erre utalnak a vörös-fekete kockák, valamint a tanártüntetések szimbólumává vált vörös felkiáltójelek is. A pad támláján a következő felirat díszeleg: „Folytatjuk a jövőnkért!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik