Belföld

Testvérváros lett Esztergom és Székesfehérvár

Mindkét várost Géza fejedelem alapította.

A Géza fejedelem alapította két város, Esztergom és Székesfehérvár testvérvárosi megállapodást kötött vasárnap, az okiratot a városok vezetői

Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-i ünnepi beszéde előtt, több ezer néző alatt írták alá azt a megállapodást, amellyel Esztergom és Székesfehérvár testvérvárosi kapcsolatot létesített. Az okiratot Hernádi Ádám, a Duna-parti város és Cser-Palkovics András, a korábbi főváros látta el kézjegyével (mindketten a Fidesz politikusai).

Hernádi Ádám arról beszélt, hogy „a szabadság ereje a döntés nehézségében rejlik, a jó döntés pedig az öntudat és nem a gőg, az együttműködés, de nem a megalkuvás, annak elismerése, hogy kell az alázat, mert nem mi teremtettünk a világot, hanem annak részei vagyunk csupán”.

Cser-Palkovics András a keresztény értékek mint Szent István-i örökség ápolásáról és az azok melletti kiállásról beszélt, de arról is, hogy néhány hete a 25 megyei jogú város vezetője Esztergomban találkozva pártállástól függetlenül közös fejlesztési elképzelések mellett állt ki. „Azt kell keresni, ami összeköt bennünket és ezt keresztény alapon, ezen értékek mentén kell megtenni, Esztergom és Székesfehérvár példája ezt üzeni a magyarságnak” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik