Belföld

Kovács Zoltán: semmi sem veszélyezteti az esti tűzijátékot

Az OMSZ szerint pedig holnap is hasonlóan szép és meleg idő várható.

Az operatív törzs legutóbbi helyzetjelentése alapján az esti tűzijáték biztonságos megrendezését semmi nem veszélyezteti – írta a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője, Kovács Zoltán a Facebook-oldalán vasárnap délután három óra után.

Időjárási kockázatról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sem számol be előrejlezésében. Mint írják, jellemzően meleg, napos, száraz az idő, nagy területen 35 fok körül vagy afelett alakul a csúcshőmérséklet. Néhol – nagyobb eséllyel az Alföld keleti, déli tájain és az Északi-középhegységben – fordulhat elő zápor, zivatar. Estétől a gomolyfelhők feloszlanak, kiderül az ég, éjjel foltokban pára, köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 17 és 21 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, a vízpartokon, nagyobb városokban kissé enyhébb lehet a hajnal. A Kárpát-medence időjárására egyre inkább egy délnyugat felől érkezett anticiklon lesz hatással, így hétfőn is túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 31 és 35 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik