Belföld

Állatvédők keresték fel az 58 éves férfit, aki négyszer szúrta kését egy németjuhászba

Drew Angerer / Getty Images
Drew Angerer / Getty Images
A késelésről videó is készült.

Múlt héten írtunk arról, hogy elkapták azt az 58 éves férfit, aki megszurkált egy kutyát Pesterzsébeten. A Blikk most arról ír, állatvédők keresték fel az elkövetőt, aki azonban a lap szerint nem mert előjönni, felesége viszont rendőrt hívott, akik végül négy kocsival szálltak ki a helyszínre.

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője a Blikknek úgy nyilatkozott, elég sokan keresték meg őket a kerületből, akik úgy fogalmaztak, rettegnek, hogy a férfi az ő kutyájukat támadja meg legközelebb.

Azért mentünk ki hozzá, hogy nyomatékosítsuk, többet ilyen még véletlenül se forduljon elő. Ezt szerettük volna neki elmondani, de nem jártunk sikerrel. A családja viszont kihívta a rendőröket azzal, hogy felfegyverkeztünk és meg akarjuk őket ölni, de erről természetesen szó sem volt

– tette hozzá.

A Blikknek megszólalt a kutya családjának egyik tagja is, Dálnoki Emese.

Apukám éppen vinni akarta Rexet sétálni este kilenc előtt, amikor meghallotta, hogy sír a kutya. Ekkor értünk haza édesanyámmal a vásárlásból. Rexnek a szájából és az orrából is spriccelt a vér. Először azt hittük, egy kutya támadt rá, a videófelvételeket visszanézve viszont teljesen ledöbbentünk és kiakadtunk. Artériát is értek a szúrások, kis híján elvérzett szegény.

A Blikk emlékeztet: az 58 éves férfi a bűncselekmény elkövetését a kihallgatásán elismerte, tettét meg is bánta, ám egyéb magyarázattal nem tudott szolgálni. Ugyan őrizetbe vették, de Cs. József letartóztatását nem rendelték el, szabadon távozhatott. Az esetről a Blikk közölt videót.

A kutya azóta jobban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik