Belföld

Ováció fogadta Borkai Zsoltot, aki a győri közönségnek is bejelentette, hogy indul a polgármesteri székért

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A győri augusztus 20-ai fesztiválon lépett pár perc erejéig a színpadra a szexbotránya miatt korábban lemondott egykori városvezető.

A NOX együttes felkonferálása miatt lépett színpadra a győri Augusztus 20. Fesztiválon Borkai Zsolt, és ha már ott állt, akkor hivatalosan is bejelentette az őt tapssal és éljenzéssel fogadó közönségnek, hogy elindul a jövő évi önkormányzati választáson a polgármesteri székért.

A szexbotránya miatt 2019-ben lemondott egykori győri polgármester bejelenését kisebb ováció fogadta, ahogy az a Facebookon posztolt videóban is hallatszik.

Az ünnepi rendezvény szervezője a helyi önkormányzati képviselő, Hajtó Péter volt. A Telex a tudósításában emlékeztet, a politikus mostanáig a Fidesz frakció soraiban ült, de azt követően, hogy idén februárban Borkai Zsoltot díszpolgári címre javasolta, viszonya megromlott elsősorban Dézsi Csaba András regnáló győri polgármesterrel, és többekkel a városvezetésben, illetve a frakcióban is, végül kizárták a győri önkormányzat Fidesz-frakciójából.

Nem számít nagy meglepetésnek Borkai bejelentése, hiszen május végén, amikor a Győri Atlétikai Club elnökének választották, azt mondta, újra bizsergést érez, az ATV-nek pedig meg is szellőztette, hogy visszatérne a politikába.

Korábban a Fidesz jelezte, nem támogatja Borkai jelöltségét.

Kapcsolódó
Kizárt kormánypárti képviselő: Lehet, hogy a Fidesz győri polgármesterjelöltje Borkai Zsolt lesz
Hajtó Péter győri fideszes önkormányzati képviselő díszpolgárnak jelölte a 2019-ben a szexbotránya után lemondó Borkai Zsoltot. A renitens képviselőt nem sokkal ezután kizárták a helyi Fidesz-frakcióból, és a pártból is távozott. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik