Belföld

Blikk: Kormányközeli milliárdos karja tört el a Szigeten rendőri intézkedés közben

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Befolyásos, kormányközeli rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó az a férfi, akinek a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében vasárnap hajnalban egy rendőri intézkedés közben eltört a karja – írja a Blikk. A lap szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy a kapcsolataival fenyegetőző férfi megtagadta személyazonossága igazolását, illetve hátrafeszítette a karját, hogy ne tudják megbilincselni.

A fiatal vállalkozót az intézkedés előtt pár perccel botrányos viselkedése miatt dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendezvény területén szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét.

Szemtanúk szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarhatta a viselkedése. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi vasárnapra virradó éjjel fél egy után maga ment oda a rendőrökhöz. Feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A rendőrök közölték vele, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést az óbudai kapitányságon tehet.

A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is.

Mivel ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, megkérték a férfit, hogy igazolja magát, amit ő többszöri felszólítás ellenére megtagadott. A rendőrök ezért közölték vele, hogy előállítják.

A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene

– közölte a rendőrség.

A férfivel szemben alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Mivel karfájdalomra panaszkodott, mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is – közölték.

A lap megkereste az ügyben érintett – meg nem nevezett – vállalkozót is, de még nem válaszolt a kérdéseikre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik