Belföld

Őket nevezte a versenytanácsba Novák Katalin

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Novák Katalin köztársasági elnök újabb hat évre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának tagjává nevezte ki Váczi Nórát és Kuritár Dávidot – közölte a GVH kedden az MTI-vel.

Váczi Nóra 2010 októberében került be GVH Versenytanácsába, harmadik hatéves mandátumát szeptember 1-jén kezdheti meg. Az Európai Versenyhatóságok Hálózata (ECN) horizontális megállapodásokkal és erőfölénnyel való visszaélésekkel foglalkozó munkacsoportjának munkájában is részt vesz a szervezet képviselőjeként – közölték.

A tájékoztatás szerint Kuritár Dávid, a GVH Kartell Irodájának korábbi vezetője, második hatéves mandátumát 2023. szeptember 11-én kezdheti meg. A GVH képviseletében tagja az Európai Versenyhatóságok Hálózata (ECN) Kartell Munkacsoportjának.

„Mindkét versenytanácstag elkötelezett a verseny tisztasága és szabadsága iránt és megítélésem szerint továbbra is versenytanácstagként tudnák a leghatékonyabban szolgálni a magyar emberek és fogyasztók védelmét” – idézte a közlemény Rigó Csaba Balázst, a GVH elnökét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik