Belföld

Letartóztatták a Klauzál téri gyilkost, azt állítja, annyira részeg volt, hogy semmire sem emlékszik

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Letartóztatták azt a 30 éves ukrán állampolgárságú B. Ferencet, aki csütörtök éjszaka halálra vert egy 48 éves férfit a Klauzál téren.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, és a férfi eljárásban való jelenlétének biztosításának érdekében rendelte el a gyanúsított letartóztatását harminc napra. A gyanúsított és a védője fellebbezett, így a végzés nem végleges.

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi azt mondta,  hogy annyira ittas volt, hogy semmire sem emlékszik a történtekből.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves férfi csütörtök éjszaka pénzt követelt a padon ülő áldozatától a Klauzál téren.

Mivel nem kapott, súlyosan bántalmazta a férfit, majd elvett tőle ötezer forintot. Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást az elfogása után. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta B. Ferencet.

Kiderült, hogy a férfinak egy társa is volt, aki tétlenül végignézte az áldozat bántalmazását, majd az elkövetővel együtt elmentek borozni a megszerzett pénzből. Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik