Belföld

Fojtogatta és kirabolta a nyugdíjast, majd elrángatta egy üzletbe, ahol vetetett magának cipőt és ruhát

Letartóztatta a bíróság azt az érpataki férfit, aki pár nappal ezelőtt bántalmazott és kirabolt egy nyugdíjast Szolnok egyik terén.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a férfi cigarettát kért és kapott a téren várakozó idős lakostól. A viselkedése azonban egyik pillanatról a másikra megváltozott: ököllel esett a nyugdíjasnak, majd fojtogatni kezdte, amitől az térdre esett. A támadó azonban nem hagyta abba a földön fekvő ember bántalmazását, s elvette tőle a karóráját és a mobiltelefonját is.

Ezt követően a karjánál fogva elrángatta egy üzletbe, ahol vásároltatott magának cipőt, zoknit és pólót. Az áldozat félelmében átadta a bankkártyáját a gyanúsítottnak, aki egy dohányboltban cigarettát és szeszes italt is vett magának.

Az idős férfi amint ki tudott szabadulni az ismeretlen karszorításából, értesítette a rendőröket. Az egyenruhások elfogták és előállították a 27 éves feltételezett elkövetőt, akit kihallgattak. Mindent tagadott, annak ellenére, hogy a nyomozók a karórát, a korábban vásárolt pólót, cipőt, zoknit, a dohányterméket és az el nem fogyasztott szeszes italokat  is lefoglalták tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik