Belföld

Itt a péntek: Mészárosék jachtja a cannes-i kikötőbe parkolt be

Monacóba, majd a Cannes-ba látogatott a Mészáros Lőrinc bankholdingjának érdekeltsége által tulajdonolt jacht. A Rose d’Or, amely az elmúlt hetekben a milliárdossal és családjával a fedélzetén az olasz vizeket járta, a hajózási adatokat követő oldalak szerint pénteken délután érkezett a dél-franciaországi fesztiválváros kikötőjébe.

A 27 milliárd forintot érő hajó tulajdonosaként július 5-én jegyezték be a Magyar Bankholding lízingcégét, az Euroleasinget a máltai hajóregiszterbe annak ellenére, hogy a cég 1,6 milliárdos veszteséggel zárta a tavalyi évet, és a Rose d’Or fenntartási költségeit sem tudná kifizetni.

Közben újabb magyar üzletember tűnt fel a NER régebbi jachtjait hosztoló szintén máltai L&L Charter Ltd. tulajdonosai között. Ez az a vállalat, amelynek tulajdonában volt korábban a NER-közeli üzletemberek és kormánytagok által is használt Lady MRD, valamint a Seagull MRD jacht.

A Szabad Európa szerint a máltai cégadatbázis legfrissebb adataiból az derül ki, hogy Rencsár Kálmán is tulajdont szerzett a cégben. A vállalkozó az adatbázis alapján hozzávetőleg a részvények egyharmadát birtokolja.

A lap korábban azt írta Rencsárról, akit most nem tudtak elérni a jachtokkal kapcsolatos kérdéseikkel: „Rencsár Kálmán Soltút nevű cége a Közgép kiesése után kezdett el tarolni az építőipari közbeszerzéseken, majd a felcsúti focicsapat egyik fő szponzora lett”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik