Belföld

Hároméves kislányával utazott a kerítést Lajosmizsénél átszakító ittas sofőr – videón az eset

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki június közepén egy lajosmizsei útkereszteződésben kanyarodás helyett, nagy sebességgel egyenesen továbbment és átszakította az előtte lévő ház kerítését, majd az udvaron álló parkoló autónak ütközött.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője lapunknak küldött közleményében az írta, hogy a férfi ittasan vezette a kocsiját, amelyben a hároméves kislányával utazott. Mivel az elkövető ittassága miatt nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetett, egy utca végi kereszteződésnél nagy sebességgel egyenesen tovább haladt és átszakította az előtte lévő ingatlan kerítését.

Az udvarra becsapódó kocsi ezt követően az ott, üresen álló autónak ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy attól az álló autó az ingatlan hátsó kerítéséig repült. A baleset következtében a sofőr kislánya könnyű sérülést szenvedett, a gépkocsikban és a kerítésben jelentős anyagi kár keletkezett.

A bíróság próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a férfit ittas vezetés vétsége miatt. Az ítélet nem jogerős, mivel ellene az ügyész, súlyosításért fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik