Belföld

A lánya párját pajszerral ájultra verő nő szerint csak a földön lévő férjét védte a gázfegyvertől, miközben befutott a fia is egy kisbaltával

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség azzal az anyával és fiával szemben, akik egy eldurvult vita során agyba-főbe verték pajszerral és botokkal az egyik családtagjukat két évvel ezelőtt Nagykátánál.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az anyára tíz év szabadságveszést és tíz év közügyektől eltiltást, míg a fiára hét év letöltendőt és hét év közügyektől eltiltást kért az ügyészség.

A vádirat szerint a család korábban jóban volt a lányuk élettársával, a későbbi áldozattal, de egy anyagi vita miatt két évvel ezelőtt megromlott közöttük a kapcsolat. Az anya és férje fenyegetni kezdte saját lányukat és annak párját azzal, hogy bántalmazni fogják őket. A fenyegetések miatt korábban eljárás is indult ellenük.

Az ominózus napon a szülők találkozót beszéltek meg a lányukkal egy Nagykátai járásban található település dohányboltja elé, hogy rendezzék a vitás kérdéseket. A lányuk azonban nem egyedül ment, hanem a kocsiban ült a párja, valamint a két kisgyermekük és két ismerősük is

ugyeszseg.hu

Miután a szülők is megérkeztek a helyszínre, az apa rögtön egy baseballütő jellegűre kialakított szerszámnyéllel a kezében szállt ki az autójukból és a veje felé indult. Ezt látta a sértett ismerőse, ezért átadta neki a gázfegyverét, hogy meg tudja védeni magát.

Az apa ekkor már a veje közvetlen közelébe ért és még mielőtt az használhatta volna a fegyvert bántalmazni kezdte a szerszámnyéllel. Ennek ellenére a megtámadott férfi kétszer el tudta sütni a pisztolyt, de az a támadás megtöréséhez nem volt elég. Időközben ugyanis az anya egy pajszert vett magához az autójukból és azzal hátulról fejbe vágta a vejét.

A fejbe vágott férfi újra elsütötte kétszer a riasztófegyvert, és a gáz hatására az apa és az anya is a földre estek, de a nő még eldobta a pajszert a veje felé, ami őt a lábán találta el. Ekkor az anya és az apa telefonon a helyszínre hívta fiukat, míg az elkövetők lánya értesítette a rendőröket.

Amint a szülei hívására a fiú – az ügy másik vádlottja – a helyszínre ért, a kezében tartott kisbaltával bedobta annak a gépkocsinak a hátsó ablakát, amivel a sógora a helyszínre érkezett. Ekkor a jármű hátsó ülésén ült az áldozat két kiskorú gyermeke.

Emiatt újra fellángolt az összetűzés a felek között, aminek az eredményeként az anya, az apa és a fiuk együtt bántalmazták kézzel illetve különböző eszközökkel a hozzátartozójukat, a többi résztvevő pedig a dulakodó feleket igyekezett szétválasztani. Annak során a sértett által használt autó másik ablakát is betörték, de az elkövetők járművének szélvédőjét is beütötték.

Végül a három elkövető egyidejű bántalmazása következtében a sértett elveszítette az eszméletét, akibe még azután is belerúgtak néhányszor, majd felhagytak a bántalmazásával.

A megvert férfi több sérülést, köztük a fején és arcán több csonttörést is elszenvedett az elkövetők bántalmazása során, amelyek következtében életveszélyes állapotba került. A súlyosabb következmények elmaradása részben védekezésének részben pedig csak a szerencsének volt köszönhető. Az elkövetők közül az apa meghalt a büntetőeljárás során, az anya és a fia pedig tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

Az anya azt mondta, hogy ő nem ütötte meg a sértettet, és csak azért ment oda, mert látta, hogy a férje földre került a gázfegyvertől. A fia pedig azzal védekezett, hogy az anyja hívta oda, és ő csak a szüleit védte

– mondta Nisóczi.

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölési kísérlet miatt állítja bíróság elé az anyát és a fiát is. Előbbire tíz, míg utóbbira hét év letöltendőt kértek arra az esetre, ha úgy döntenek, hogy az előkészítő ülésen mégis mindent bevallanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik