Belföld

Robogóval vontatta a biciklis ismerősét, csigolyatörése lett a velük ütköző kerékpárosnak

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki robogójával egy kerékpárost vontatott és közben összeütköztek egy másik kerékpárossal, aki maradandó sérüléseket szenvedett.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a fiatal robogóval közlekedett tavaly februárban, közben pedig egy kerékpáros ismerőse a vállába kapaszkodott. Miközben az elkövető ily módon vontatta ismerősét Abony utcáin, egy útkanyarulatban összetalálkoztak a velük szemben, elektromos kerékpárjával haladó sértettel. 

ugyeszseg.hu

Az összekapaszkodás miatt a terhelt nem tudott sem az út szélén közlekedni, sem pedig megfelelően követni a kanyart, így átsodródtak a menetirányuk szerinti bal oldalra és nekiütköztek a sértettnek. A másik kerékpáros az út melletti füves területre zuhant és több sérülést, köztük csigolyatörést is szenvedett.

ugyeszseg,hu

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt állítja bíróság elé a fiatalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik