Belföld

Leállítják a Dunaferr nagyolvasztóját

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az új tulajdonos váratlan döntése mintegy ezer embert érinthet.

Leállítja nagyolvasztóját a Dunaferr. Az argusmedia.com hírét több forrás is megerősítette a hvg.hu-nak. Kedden egy gyárvezetői értekezleten közölték, hogy csütörtöktől határozatlan időre leáll a nagyolvasztó. A portál forrásai szerint a váratlan bejelentés a cég számos területét ( mintegy ezer ember munkáját) érinti.

A döntést az acélművet megvásároló Liberty Steel azzal indokolta, hogy a jelenlegi világpiaci árak mellett nem nyereséges a gyártás. A duol.hu korábban azt írta, az indiai vevő romániai gyárából hamarosan érkezik százezer tonna nyersacél. A hvg.hu forásai szerint ez azonban csak tűzoltásra elég a Dunaferr kapacitásaihoz képest.

Ha marad a bizonytalanság, akkor félő, hogy sokan inkább váltanak és a biztosabb, jobban fizető állást választják

– fogalmazott egyikük. A portál informátorai szerint a nagyolvasztó leállítása több kérdést is felvet, hiszen a Liberty Steel a Dunaferr megvásárlásakor is tisztában volt azzal, milyen árak vannak a világpiacon, milyen feltélekkel tudnak Dunaújvárosban termelni. Néhány hete Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta Sanjeev Guptát a Liberty Steel Group ügyvezető elnökét, a cég vezetőségét. Akkor áttekintették a Dunaferr helyzetét, megállapították, hogy a cég stabil működése, a munkahelyek megvédése érdekében továbbra is szoros lesz az együttműködés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik