Belföld

Buszsofőrrel vitették az euró-és forintkötegeket az illegális valutaváltók Lenti és Népliget között

police.hu
police.hu

Két helyszínen csaptak le tegnap a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói két férfira, akik több éve folytattak illegális valutaváltó tevékenységet engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az 55 éves helyi Cs. Zoltán körülbelül heti rendszerességgel küldött Lentiből, egy távolsági busszal eurót egy 48 éves egyiptomi férfinak Budapestre, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza.

Police.hu

A rendőrök akkor érték tetten a külföldi férfit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a buszsofőrtől a Népligetben, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta. A nála lévő 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő személynél talált 13 millió forintot érő valutát lefoglalták az egyenruhások.

A nyomozók mindkét elkövetőt elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.A buszsofőrt tanúként hallgatták ki a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik