Belföld

Próbaidő alatt rabolta ki adósa a 83 éves férfit

Minősített rablás miatt állítja bíróság elé a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azt a férfit, aki idén márciusban tartozása visszafizetésének ígéretével a kapuba csalta, majd kirabolta a 83 éves ismerősét.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a kiskunmajsai férfi egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt, amikor elment a közelben lakó idős ismerőséhez, hogy pénzt szerezzen tőle.

Tartozásának visszafizetését ígérve arra kérte a nehezen mozgó, 83 éves férfit, hogy váltson fel egy húszezrest. A nyugdíjas a lakásából különböző címletekben kihozta az összeget és a kapuban álló férfit a nagy címlet átadására kérte.

A férfi azonban ekkor hirtelen ráfogott a kezeire, miközben a nála lévő pénzt követelte. Mivel az idős férfi ezt megtagadta, dulakodni kezdtek. Ennek során a rabló megpróbálta kifeszíteni az idős férfi ujjait, hogy megszerezze az ökölbe szorított kezében tartott bankjegyeket. Az erőszak hatására a nyugdíjas eldobta a pénzt. Dulakodás közben a rabló az áldozata kezéből kicsavarta az elemlámpát is, amitől az idős férfi a földre esett.

Ezután a támadó a zseblámpával megkereste az udvarban szétszóródott pénzt, és azt magához véve futva távozott. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolt férfire azzal, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is ültessék le vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik