Belföld

MÁV: a szlovén vasúttársaság kérésünk ellenére nem vette ki a háló- és fekvőhelyes kocsikat

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A fekvő- és hálókocsik kint maradt magyar utaskísérő személyzete két napig szolgált a vonaton. A munkáltatásra vonatkozó szabályok alapján és felelős munkáltatóként azonban haza kellett rendelnünk őket, tekintettel arra is, hogy Szlovénia területén rendkívüli állapotot hirdettek. Ezzel párhuzamosan kértük a szlovén vasúttársaságot, hogy a háló- és fekvőhelyes kocsikat vegyék ki a szerelvényből. Ezt a kérésünket – számunkra ismeretlen, de vélhetően a rendkívüli állapottal összefüggő okból – nem hajtották végre, így fordulhatott elő, hogy nem előkészített kocsikkal találkoztak az utasok

– írta a MÁV a 24.hu megkeresésére azt követően, hogy vasárnap beszámoltunk arról: lezárt és használhatatlan hálókocsik fogadták a Rijeka-Budapest járat utasait.

A MÁV válasza szerint a szlovén vasúttársaság vasárnap este adott tájékoztatást a helyzetről és a közlekedési rendről, így a helyreállításig a fekvő- és hálókocsi szolgáltatást csak a Budapestről induló járatokon tudják biztosítani.

A MÁV tájékoztatása szerint a szlovéniai rendkívül súlyos viharok, áradások következtében továbbra is fennakadások várhatók a Budapest-Ljubljana közötti Citadella és a Budapest-Koper, illetve Fiume (Rijeka) közötti Retro Istria nemzetközi vonatok (IC 246, IC 247, 1246, 1247) közlekedésében. Amennyiben az ezen vonatokra, 2023. augusztus 4-9. közötti időszakra érvényes menetjeggyel rendelkező utasok úgy döntenek, hogy lemondanak az utazásról, akkor a MÁV-START kezelési költség nélkül téríti vissza a menetjegyek árat számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik