Belföld

Lemondott a váci tankerületi központ igazgatója

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

„Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ vezetője 2023. augusztus 31. napjával lemondott szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről” – erősítette meg a Narancs.hu értesülését a Klebelsberg Központ.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi áll a lemondás hátterében. A Narancs.hu írásban megkereste Verebélyi Ákost, aki megerősítette, hogy augusztus 31-ig tölti be a pozíciót. Ezután telefonon is felhívta a lap, hogy a távozásával kapcsolatban beszéljenek vele, ám Verebélyi azt mondta, hogy csütörtökön egész nap elfoglalt, péntektől pedig szabadságra megy, így legközelebb hétfőn ér rá.

A Narancs.hu felidézi a Vác és Környéke nevű portál egy januári cikkét, amelyben arról írtak, hogy sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség egy – meg nem nevezett – tankerületi vezető ellen. A cikk szerint az érintett vállalkozóktól saját magának kért ingyen munkavégzést, egyéb ajándékokat azért cserébe, hogy tovább dolgozhassanak vagy beszállíthassanak a felügyelete alá tartozó intézményekbe. Arra nincs utalás, hogy Verebélyi lemondása és a nyomozás között lenne összefüggés.

A 24.hu-n márciusban arról írtunk, hogy a Váci Tankerületi Központ tavaly november óta nem fizette ki a Szentendrén működő állami fenntartású oktatási intézmények távfűtési számláit. A szentendrei önkormányzat akkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tankerület négy hónap alatt összesen 75 milliós hátralékot halmozott fel a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. (VSZN) felé. A VSZN Zrt. fizeti az önkormányzati távhőrendszer energiaszámláit az MVM NEXT Zrt.-nek, amely a mostani gázárak mellett összességében meghaladja a havi félmilliárd forintot. A tankerület később azt ígérte, hogy március közepéig rendezi a számláit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik