Belföld

Felfüggesztettet kértek a férfire, aki tolatás közben gázolt halálra egy nőt Szekszárdon

Tolatás közben ütöttek el egy idős nőt Szekszárdon. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Szekszárdi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a sofőrt.

A Tolna Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a negyvenes évei elején járó férfi tavaly szeptemberben úgy tolatott, hogy nem nézett bele a külső visszapillantó tükrökbe. Mivel tolatás közben csupán jobbra hátrafordult, így nem látta az autója mögött, balról érkező gyalogost.

Figyelmetlensége miatt elütötte a kocsi hátsó részével a nőt, aki az úttestre zuhant és súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Az asszonyt kórházba vitték, de pár napon belül belehalt a sérüléseibe.

A járási ügyészség a korábban más jellegű bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt férfival szemben 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, 250 ezres pénzbüntetés és 4 év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik