Belföld

„Soha nem látott terhelés” érte az oldalt, ahol 4,5 millió forintra pályázhattak a kezdő vállalkozók

4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra lehetett pályázni a Vállalkozói Start II. programban, de csak kevesebb mint egy napig, akkora volt ugyanis a túljelentkezés.

Az eredeti tervek szerint augusztus 1-jén reggel 10 órakor indult volna a regisztráció, csakhogy az oldal lefagyott.

Az OFA Nonprofit Kft. csütörtökön (két nappal a regisztráció megnyitását követően) azt közölte a honlapján: a nem várt, kimagasló érdeklődésre tekintettel a regisztráció során technikai problémák léptek fel.

Az OFA Nonprofit Kft. (a továbbiakban: OFA) oldalát soha nem látott és nem tervezhető terhelés érte, melynek következtében – a problémát áthidalandóan a másik kommunikációs csatornán– a szervezet közösségi oldalán keresztül vált lehetővé a programra történő regisztráció

– közölték.

Mint írták, az eredetileg tervezett 1500 pályázó befogadása helyett időközben kibővítették a jelentkezést, így aznap éjfélig biztosítottak lehetőséget a regisztrációra. Összesen közel 10 ezer regisztráció érkezett be a Forráskezelő Rendszerbe, mely Ügyfélkapun keresztül valósult meg.

Valószínűleg egyébként ennél is jóval többen pályáztak volna, mert sokan nem tudták, hogy a cég a Facebookon megosztott egy alternatív linket, ahol regisztrálni lehetett. 

A cég a regisztrációból fakadó kellemetlenségekért elnézést kértek. Közölték továbbá, hogy a 2023. augusztus 1-jei regisztráció óra-perc időpontja (időbélyegző) nem befolyásolja a programba való bekerülés lehetőségét.

A programban a vállalkozások a kezdeti költségeikre legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak. Ebből 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek. A programban 12 hónapig kapnak támogatást az induló vállalkozások, amelyeknek további 12 hónapig fenn kell tartani a működésüket.

A tízezer pályázó egyébként ezt automatikusan nem kapja meg, a jelentkezők közül a korábbi tájékoztatás szerint ezret választanak majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik