Belföld

Videók: TEK-esek csaptak le a szabolcsi orvvadászokra

police.hu
police.hu

Orvvadászat és lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a nyírbátori rendőrség a 62 éves nyírbátori  F. F. és a 34 éves bátorligeti J: G. lakosok ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vadászatra való jogosultság nélkül vadakat ejtettek el július 28-án éjjel a Bátorliget külterületén lévő erdőben.

A vadászterületre F. F. engedéllyel tartott két vadászfegyverével érkeztek egy terepjáróval. Az önjelölt vadászok két őzbakot, és egy vadnyulat ejtettek el, amelyeket a gépkocsi csomagtartójába tettek, és J. G. bátorligeti gazdasági épületéhez vitték.

A szabolcsi rendőrök a TEK-esek segítségével fogták el a két fegyveres férfit, akik pont el akarták rejteni a vadakat, amikor tetten érték őket a bátorligeti ingatlanon. Az orvvadászattal és lopással gyanúsított férfiak beismerő vallomást tettek a kihallgatásuk során. A rendőrök az elejtett vadakat lefoglalták, és visszaszolgáltatták a területileg illetékes vadásztársaságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik