Belföld

Oroszország bejelentette: elektronikus vízumot kínál a magyar állampolgároknak

Natalia KOLESNIKOVA / AFP
Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Miután kedden bejelentették: az Egyesült Államok jelentősen korlátozza a hazánkból érkezők vízummentességét, Oroszország mindjárt közölte:  elektronikus vízumot kínál Magyarország állampolgárai számára. Az MTI közleménye szerint az Oroszországba szóló elektronikus vízumot ötvenöt ország, köztük meg nem nevezett európai országok polgárai vehetik igénybe.

A vízummal turistaként, üzleti, humanitárius és látogatási céllal lehet beutazni, és egyszeri, tizenhat napi tartózkodásra jogosít fel.

Az orosz e-vízum programot Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly őszi utasítása alapján azokra az országokra terjesztették ki, amelyek nem szerepelnek az Oroszországgal szemben barátságtalannak minősített államok listáján.

Az e-vízum igényléséhez érvényes útlevél, egészségbiztosítás és útlevélkép szükséges, meghívó, szállodafoglalás vagy az utazás célját igazoló egyéb dokumentum nem. A kérelmet legkésőbb négy nappal az Oroszországba való belépés tervezett időpontja előtt kell benyújtani. A vízum a kiállítását követően 60 napig érvényes. A vízum keddtől az orosz külügyminisztérium külön weboldalán vagy mobilalkalmazásán keresztül igényelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik