Belföld

„Mi van, nem tudsz kiállni?” – kérdezte, és már hozta is testvérével a lécet és a törött sörösüveget

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a fülöpszállási testvérpárt, akik törött sörösüveggel és faléccel bűntalmazták áldozataikat egy parkolási affér során.

A vádirat szerint a büntetett előéletű fülöpszállási testvérpár tavaly május negyedikén a késő esti órákban ittasan, autóval érkezett a szomszédos településen található vendéglátóhelyre. A fiatalabbik testvér a presszó előtt parkolt le a kocsival.

Nem sokkal később távozni akart a helyszínről a kocsijával egy másik társaság, köztük az ügy két sértettje is. Mivel a fivérek járműve túl közel állt az ő autójukhoz, s abba nem tudnak beszállni, ezért az egyik férfi megkérte az elkövetőket, hogy álljanak arrébb.

A főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalabb testvér ezen felidegesítette magát és indulatosan megkérdezte a férfit, hogy „mi van, nem tudsz kiállni?”, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújt mindent. Emiatt a férfi bement a presszóba és értesítette a rendőrséget.

ugyeszseg.hu

Ezt követően magához vett egy 120 cm hosszú lécdarabot és azzal úgy arcba vágta a távozó társaság mellette álló tagját, hogy a kerítésléc darabokra tört. Ezalatt a bátyja visszament a presszóba. Itt a másik sértett felszólította őt, hogy távozzanak. Emiatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során a sértett megpróbálta kilökni a presszó teraszáról az elkövetőt, aki felkapott egy törött sörösüveg-darabot és a sértett nyaka felé csapott.

A bántalmazás következtében mindkét áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. A főügyészség az idősebb testvért életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg öccsét súlyos testi sértés bűntettével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik