Belföld

Idegességében betépett, majd bement kocsival a rendőrségre tanácsot kérni

Drogozott, majd kocsiba ült és bement a rendőrségre egy férfi egy videómegosztón látott felvétel miatt.  A Győri Járási Ügyészség kábítószer birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt állította bíróság elé.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 40-es éveiben járó férfi 2021 őszén ideges volt egy videómegosztón látott felvétel miatt, ezért amfetamin tartalmú kábítószert fogyasztott, majd a videó hitelességének feltárása céljából bement a rendőrségre, hogy tanácsot kérjen.

A férfi a rendőrkapitánysághoz érve először kiszállt az autójából, majd visszaült oda és beparkolt az épület udvarára. Mikor rendőrök léptek oda hozzá, akkor a férfi zavarttá és agresszívvá vált velük szemben, ezért vér- és vizeletminta vételre előállították.

A kábítószer fogyasztásával kapcsolatban az ügyészség a férfival szemben először feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött annak érdekében, hogy a férfi legalább hat hónap időtartamban kábítószer használattal kapcsolatos kezelésen vegyen részt.

Mivel a férfi nem tett eleget ezen kötelezettségének, ezért az ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés mellett, kábítószer birtoklás miatt is vádiratot nyújtott be vele szemben.A bíróság mindkét bűncselekményben bűnösnek mondta ki a férfit, és 200 ezres pénzbüntetést, egy év járművezetéstől eltiltást, valamint 200 óra közérdekű munkát szabott ki rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik