Belföld

Feljelentés lett a Fudan Alapítvány „eltűnéséből”

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
A rendőrségen múlik, indul-e nyomozás.

Az ügyészség szerint mi történt a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvánnyal? Erre kért választ Vadai Ágnes a legfőbb ügyésztől, miután a nem létező egyetemet működtető alapítvány szinte nyom nélkül felszívódott székhelyéről. A Demokratikus Koalíció képviselője idézte a 24.hu cikkét is, amelyben arról írtunk, hogy a momentumos Tompos Márton miként próbál régóta nyomára bukkanni az alapítványnak, amely tavalyi beszámolója szerint fizetésekre 123 millió forintot költött. A főigazgatónak havi bruttó 2,1 millió, az öt kuratóriumi tagnak 811 ezer, a  felügyelőbizottsági tagoknak havi 740 ezer forintot fizetnek.

Polt Péter a véleményét érdemben nem fejtette ki. Válaszában a legfőbb ügyész ezúttal is feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését, amit elbírálás céljából továbbított az V. Kerületi Rendőr-főkapitányságnak.

Csák János a minap hasonlóan szűkszavú volt, amikor az RTL Híradó Tusványoson arról kérdezte, mit csinál a Fudan Alapítvány. A miniszter csak annyit annyit válaszolt, előkészítést végez, a vagyonkezelő alapítványt pedig igenis meg lehet találni. Az interjúban elismerte, ő az alapítvány elnöke, ám, mint korábban írtuk, ezt a vagyonbevallásában nem tüntette fel.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik