Belföld

Hófödte tájra emlékeztetett Kisvárda a jégeső után – videó

MetFigyelő
MetFigyelő

Szombat délután érte el Kisvárdát a vihar, amely annyi jeget hozott a városra, hogy több helyen téli, havas tájhoz hasonló látvány fogadta a közlekedőket – írta a szon.hu.

A MetFigyelő videóján jól látható, hogy több centiméternyi jég borította el az utakat.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írta, hogy szombaton napközben elsősorban az északi országrészben és a Tiszántúlon, legkisebb eséllyel a déli megyékben alakulhattak ki zivatarok, amelyeket átmenetileg viharos (~60-85 km/h) széllökések, intenzív csapadék, esetleg aprószemű jég kísérhetett.

Éjjel is főként az északi tájakon lehetnek zivatarok, majd hajnaltól, reggeltől északnyugat felől egy hidegfront hatására előbb a Dunántúlon lehet zivatarokra számítani, majd ezek napközben fokozatosan kelet felé helyeződnek. vasárnap este már inkább csak a keleti megyékben lehetnek zivatarok. A legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás lesz, ugyanis nagy területen hullhat rövid idő alatt ~20-40 mm, néhol ennél több is előfordulhat. Ezen kívül a zivatarokat viharos széllökés (ált. 60-80 km/h, délkeleten, keleten akár >80 km/h) és jégeső (~1-3 cm) kísérheti.

Kora este Budapestet is elérte egy zivatarfelhő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik