Belföld

Janus-arcú lesz a hétvégi időjárás

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Egy hidegfront változatossá teszi. Zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek.

Szombaton északon több, délen kevesebb a felhő várható, zápor, zivatar főleg az ország északi felében fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet napközben 27-33 fok között alakul. Késő estére 19-26 fok közé süllyed a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki több megyére.


Azt írták a déli óráktól főleg északkeleten, a Tiszántúlon, valamint északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket átmeneti szélerősödés (50-70 km/h), intenzív csapadék, aprószemű jég is kísérhet. A zivatartevékenység éjszakára megszűnik, de északnyugat felől egy hidegfront hatására újabb cellák kialakulása valószínű.

Vasárnap sok helyen lehet eső, zápor, zivatar. A csapadékrendszer nyugati irányból kelet, délkelet felé tart majd, és helyenként megélénkül, megerősödik az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 14, 20, a maximum általában 22 és 27 fok között, délkeleten 30 fok körül valószínű.

Vasárnapra kétféle figyelmeztetést is kiadtak. Az országban bárhol lehet ugyanis zivatal, de jónéhány megyében felhőszakadásra is fel kell készülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik