Belföld

Gyógyultan elengedték, a kórház előtt meghalt

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Próbálták újraéleszteni, ám a 44 éves férfin már nem tudtak segíteni.

A kistarcsai kórház bejárata előtt halt meg egy 44 éves férfi, közvetlenül at követően, hogy egy hetes kezelése után gyógyultnak nyilvánítva hazaengedték – írta a Blikk. A lapnak a gyászoló édesanya azt mondta, fiát kerekesszékben vitték a kijáratig, ott felállt, akkor érkezett a taxi, be akartak szállni, de fia összeesett. Próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta, a kórház bejáratánál halt meg.

Az anya azt állítja, autista fiát pszichés betegként kezelték, pedig szerinte nem volt az, „nem foglalkozott vele senki úgy, ahogy az állapota megkívánta volna.” A Blikk a birtokába jutott dokumentumok alapján azt írja, a kórházi papírokon panaszként bizonytalan hasi fájdalmak szerepeltek, a halotti anyakönyvi kivonat szerint a halálát a tüdőverőér rögösödése okozta, de tágulásos szívizom-problémája is volt. Ezt  rokonai szerint az orvosoknak észre kellett volna venniük.

A kórház orvosigazgatója a lapot arról tájékoztatta, hogy a hozzátartozói bejelentést kivizsgálták, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház orvosai, illetve az ápolószemélyzet felelősségét megalapozó szakmai hibát, mulasztást nem tártak fel. A család a rendőrségen feljelentést tett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik