Belföld

Védik a börtönben a többi rabtól T. Róbertet, az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját

Csütörtökön újra kihallgatták T. Róbertet, az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját. A férfit öt napig tartó hajtóvadászat után múlt szerdán fogták el a rendőrök a Római parton, ami után a barátnője megölésével gyanúsított férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

A Blikk utolérte a férfi ügyvédjét, aki szolgált némi információval a csütörtöki kihallgatásról. Dr. Somos Zoltán szerint meglehetősen hosszú kihallgatás volt, a nyomozók leginkább a bűncselekmény motivációját igyekeznek tisztázni. A jogász szerint nagyon fontos lesz, hogy miként minősítik a bűncselekmény, hiszen ha sikerült súlyosító körülményt feltárni (például aljas indokot, előre megfontolt szándékot, különös kegyetlenséget), az alapesetben kiszabható 5-15 év közötti büntetés könnyen 20-30 évre, de akár életfogytig tartóra is növekedhet. Dr. Somos Zoltán szerint a férfi a vallomástétel során láthatóan kimerült, nem tudott koncentráltan válaszolni, ezért végül az ügyvéd kérte kihallgatás félbeszakítását.

A Blikk cikkéből kiderült az is, hogy T. Róbertet a legmagasabb biztonsági kockázatú fogvatartottak közé sorolták.

Nem azért, mert annyira veszélyes személy lenne, valójában udvarias, halk szavú. Sokkal inkább a többi rabtól igyekeznek megvédeni, nehogy valamilyen bántalmazás, atrocitás érje a rács mögött

– idézi a lap az ügyvédet.

A Bors közben arórl ír, hogy a védője szerint T. Róbert azóta is a tettén mereng.

Elmondta, hogy minden percben a tettein gondolkozik. Tudja, hogy nem tudja visszacsinálni, ahogyan azt is, hogy milyen tragédiát okozott, és hogy tönkretett egy családot.

Kapcsolódó
RTL: Búcsúlevelet hagyott a lakásban T. Róbert Dániel
Arról írt, nem érti, hogy miért ölte meg a nőt, akit nagyon szeret. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik