Belföld

Mindent bevallott a barátnője megölésével gyanúsított T. Róbert, aki visszament egy esernyőért az angyalföldi lakásba

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Őrizetbe vették T. Róbert Dánielt, akit azzal gyanúsítanak, hogy július 13-án éjjel megölte a 27 éves barátnőjét Angyalföldön.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Kiderült, hogy a férfi kiszaladt a házból az utcára a tette után, de amikor észrevette, hogy esik az eső, visszament egy esernyőért oda, ahol a halott nő feküdt.

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi Aquincumon keresztül az Északi vasúti összekötő hídig menekült a tette után, mert öngyilkos akart lenni, de ezt nem tette végül meg, és egy környéken lévő romos épületben bujkált elfogásáig. A  szóvivő tájékoztatása szerint a férfin nem volt sérülési nyom.

Az áldozatot, M. Petrát péntek éjjel találták holtan egy Véső utcai lakásban. Sajtóhírek szerint a férfi megverte a nőt, majd egy késsel összeszurkálta. Később kiderült, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított 35 éves férfi féltékenységből végezhetett az Olaszországból fél évvel ezelőtt hazaköltőző Petrával, akivel két hónapja voltak együtt.

A budapesti rendőrök elfogatóparancsot adtak ki a a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség iratkezelési osztályán dolgozó férfi ellen, akit szerda délután egy óra előtt sikerült elfogni ötnapos hajtóvadászat után. A Római-parton látta meg valaki, aki bejelentést tett a rendőröknek. Csécsi elmondása szerint ezt követően több rendőri egységet a helyszínre vezényeltek, akik szisztematikusan átfésülték a területet, így találtak rá T. Róbertre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik