Belföld

Horvátországba indult nyaralni a nejével, de már egy Siófoknál lévő vendégháznál önbíráskodott

Önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki életveszélyes fenyegetésekkel akarta elérni azt, hogy több pénzt kapjon vissza a vendégház tulajdonosától, mint amennyit a szállásért fizetett.

Értesüléseink szerint a férfi tagadta a bűnösségét, és érdemi védekezést terjesztett elő.

A Somogy Vármegyei Főügyészség az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy a férfi és felesége Horvátországba indultak nyaralni, amikor az autójuk Siófok közelében lerobbant, ezért szállást kerestek a környéken. Meg is állapodtak a vendégház üzemeltetőjével, hogy az éjszakát ők és a kutyájuk is ott tölthetik.

A szállás elfoglalása után azonban a pár kutyája hangosan ugatni kezdett, ezért a férfi összeszólalkozott egy másik vendéggel. A vita miatt a panziós a helyszínre sietett, majd az ott tapasztaltak miatt felszólította az akkorra már ittas állapotban lévő férfit és feleségét, hogy hagyják el a bérelt szobát.

A férfi ekkor azt követelte a tulajtól, hogy adjon át neki 100 ezer forintot, mert annyit fizetett a szobáért. A tulaj nem vitatta, hogy a férfinak a szállásdíj visszajár, azonban – mivel kevesebbet fizetett – nem volt hajlandó ennyit visszaadni neki.

A vádlott ezután megveréssel és megöléssel fenyegette a szállásadót, hogy az általa követelt összeget kapja vissza. Néhány perccel később a helyszínre érkeztek a rendőrök, akiknek a jelenlétében a tulaj – a fenyegetésektől függetlenül – visszafizetett 40 ezer forintot a terheltnek..

A férfi ezután távozott, azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és másfél órával később telefonon is megfenyegette a tulajt, hogy az általa jogosnak vélt további 60 ezret fizesse ki neki, erre azonban a a panziós továbbra sem volt hajlandó. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik