Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a férfire, aki hatszor szúrta hátba a fiát, mert kevés időt töltött vele

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség azzal a ráckevei férfival szemben, aki megzsarolta a nevelőanyját, majd hatszor is hátba szúrta a saját fiát, mert túl kevés időt akart vele tölteni. A fiún életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy tényleges életfogytiglant kértek a többszörös visszaeső férfire.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a vádlott tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy kölcsönös dulakodás volt közte és a fia között.

P. Balázs két évvel ezelőtt szabadult a fegyházból egy korábbi erőszakos bűncselekmény miatt, majd a Ráckevén élő nevelőanyjához költözött. Úgy tudjuk, hogy rablás és fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt élvezte korábban a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét.

Mivel nem volt jövedelme, ezért többször is pénzt kért tőle, illetve eladogatta annak elektromos eszközeit. Az idős asszony nem merte ezt szóvá tenni, mert félt attól, hogy a férfi agresszíven fog arra reagálni. Miután az értékesebb ingóságokat már eladta a férfi, és az asszony nyugdíja nem volt elég arra, hogy megéljenek, ezért P. Balázs elhatározta, hogy kölcsön felvételére kényszeríti a nevelőanyját.

Kiabálva, veréssel fenyegetve sikerül annyira megfélemlítenie az asszonyt, hogy az egy magánszemélytől illetve egy pénzügyi szolgáltatótól felvett összesen 900 ezret kölcsön. Ebből az összegből 800 ezret át is adott az elkövetőnek.

A férfi folyamatosan nyomás alatt tartotta a nevelőanyját, volt, hogy bántalmazta, és előfordult, hogy karba szúrta egy hámozó késsel, hogy pénzt szerezzen neki. Az idős asszony végül elmenekült otthonából a testvéréhez.

police.hu

P. Balázsnak van egy tőle különélő nagykorú fia, akivel igényelte a rendszeres kapcsolattartást. A fiú ugyan gyerekkora óta félt az agresszív természetű apjától, mégis járt hozzá látogatóba, mert tartott attól, hogy ha megszakítja vele a kapcsolatot, akkor a családjára támad.

2021 szeptemberében a fiú éppen látogatóban volt az apjánál, amikor összeszólalkoztak azon, hogy a férfi szerint a fiú keveset van vele. A fiú ekkor hazaindult, de az apja utolérte az utcán, pofon vágta és visszaparancsolta a házba. Pár óra múlva a fiú újra hazaindult ekkor az ingatlan kapujáig jutott, ami zárva volt. Az apja ekkor is utánament, majd több alkalommal fejbe és arcon vágta, majd mellkason rúgta. 

Ezután felvett az udvaron egy törött tükördarabot és azzal hat ízben hátba szúrta a fiút, miközben az kiáltotta, hogy megöli. A fiú segélykiáltását meghalló szomszéd értesítette a rendőröket, akik kiérkezése után szabadult csak a fiatal az ingatlanról. A bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, és életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

A Pest Vármegyei Főügyészség tényleges életfogytiglant két P. Balázsra emberölés bűntettének kísérlete és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik