Belföld

Tagadnak a ’93-as soltvadkerti gyilkosság vádlottjai, akik egy csikken lévő DNS-en csúsztak el

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azzal a román férfival és a volt feleségével szemben, akik 30 évvel ezelőtt agyonvertek és kiraboltak egy egyedül élő özvegyasszonyt Soltvadkerten.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a nő és a férfi is tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

A férfi azt is tagadta, hogy a helyszínen járt volna, míg a nő csak annyit ismert el, hogy ott volt a házban a férfivel

– mondta a főügyészségi csoportvezető ügyész.

Az akkor még csak 22 éves férfi és nő napszámosként dolgozott Soltvadkerten, és ennek során ismerték meg a megözvegyült idős asszonyt. Tudták, hogy a férje halála után eladta a szőlőműveléshez használt eszközöket és így nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik.

ugyeszseg.hu

1993 szeptemberében az akkori munkaadójuk kirúgta őket, ezért a megélhetésük és a lakhatásuk is bizonytalanná vált. Elhatározták, hogy megpróbálnak pénzt szerezni, akár annak árán is, hogy megölik az asszonyt. Mivel az idős nő korábbról ismerte őket, ezért beengedte a párt a házába és a konyhában beszélgetni, italozni kezdtek.

A férfi ennek során egy szódásüveggel többször is fejbe vágta a nőt, aki elvesztette az eszméletét és  összeesett. A  támadók ekkor értékek után kezdtek kutatni a lakásban és megtalálták a nő pénztárcáját is. Eközben azonban a konyhakövön fekvő asszony újra életjeleket adott, ezért a férfi agyonverte az ágyban talált baltával.

A páros ezután magához vette az asszony 350 ezer forintját, majd még az éjszaka hazautaztak Romániába, ahol felélték a pénzt. Az elkövetők akkor ismeretlenek maradtak, de évtizedekkel később egy helyszínen talált csikken lévő DNS alapján végül sikerült őket azonosítani.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a vádlottakra, és arra is indítványt tett a bíróságnál, hogy a tárgyalás idejére kérjék a jelenleg Romániában fogvatartott férfi ideiglenes átadatását.

Kapcsolódó
Csikken talált DNS vezetett el a 29 évvel ezelőtti soltvadkerti gyilkosság gyanúsítottjaihoz
Már nem először ölhetett a férfi. Korábban 16 év börtönre ítélték emberölésért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik