Belföld

Illegális gyorsulási versenyekre vadászott a rendőrség: egy Mercedes 171 km/órával száguldott az Árpád hídon

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Illegális gyorsulási versenyek, valamint a balesetek megelőzése és az extrém sebességtúllépések szankcionálása céljából tartott közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket a rendőrség a XIII. kerületben, íjra a police.hu.

Az akció során kiemelt figyelmetek kaptak a kerület forgalmas útvonalai, köztük az Árpád híd. A rendőrök a Pestről Budára közlekedők között 60 járműnél mértek sebességtúllépést, míg a Budáról Pestre vezető oldalon 34-en nem tartották be a megengedett sebességet. Közülük két „dobogós” gyorshajtót is megörökítettek a felvételek:

egy Mercedes 171 km/h-val, míg egy BMW 158 km/h-val haladt az Árpád hídon.

Mint ismert, július 1-jén a késő esti órákban halálra gázoltak az Árpád hídon egy szabályosan haladó biciklist. A vétkes Mercedes sofőrje legalább 137 kilométer/órával ment, az ütközés után 70 méteren át pörgött a tetején. A sofőr ismert volt a hatóságok előtt, 13 büntetőpontja volt, a halálos gázolás után bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásban marad.

A közlekedésbiztonsági ellenőrzéseke alatt a rendőrök álló és mozgó sebességmérő készülékeket, szolgálati jelleg nélküli autót, zajszintmérő eszközt, és alkoholszondát is alkalmaztak.

Az ellenőrzés során a rendőrök nem észleltek illegális gyorsulási versenyen részt vevő autósokat, és erre vonatkozó bejelentés sem érkezett.

Hasonló ellenőrzéseket a jövőben rendszeresen fog tartani a rendőrség.

Kapcsolódó
„Felbosszant, hogy két fiatal takony autóba ül és az éjszaka közepén halálra gázol egy csávót”
A Magyar Kerékpárosklub számos civil szervezettel együtt hétfő este megemlékezéssel egybekötött tüntetést szervezett a biciklisek és gyalogosok védelméért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik