Belföld

Csak segíteni akart a tetőjavításban, de lezuhant és meghalt egy férfi Tarnaörsön – megszólalt az épület tulajdonosa

Az áldozat családja
Az áldozat családja
A háromgyermekes férfi egy mezőgazdasági épület tetejét akarta megjavítani, amikor beszakadt alatta a tető és hat méter magasból a földre zuhant. Az áldozat legkisebb fia szerint mindenféle védőfelszerelés nélkül dolgozott a tetőn az apja. Az ingatlan tulajdonosa szerint csak segíteni érkezett hozzá a férfi, akit a fiaként szeretett.

Az 52 éves Danyi Kálmán a feleségével élt Tarnaörsön, kapcsolatukból három gyermekük született, ők már felnőttek. A napokban érkezett meg a nyolcadik unoka a családba, ám az ő születését már nem élhette meg a nagypapa.

Az elhunyt férfi legkisebb fia lapunknak azt mondta, hogy az ingatlan tulajdonosa június 25-én reggel szólt az apjának, hogy meg kellene javítani náluk a tároló palatetejét. Ő elment hozzá, majd miután lenyírta a füvet, munkához is látott.

Apu beleállt a markoló kanalába, majd a tulaj felemelte vele a tetőre. Amíg apám dolgozott addig a tulaj kinézett a földekre, ám mire visszaért, addigra apu már lezuhant a hat méter magas tetőről és a hátán feküdt holtan

– mondta el a 24.hu-nak összetörve az áldozat fia.

Elmondása szerint a tulaj ezt követően szólt az egyik ismerősének, aki a szomszédos tanyáról átjött, és a mentők kiérkezéséig próbálta újraéleszteni az apját. Közben értesítették az áldozat feleségét is, aki az egyik fiával együtt azonnal odarohant. Több mentős, és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de a családfő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Az áldozat családja

„Apu alkalmi munkásként dolgozott a tulajnál, aki nem jelentette be, és védőfelszerelést sem biztosított neki. A tragédia óta nem kommunikál velünk, meg sem próbálta rendezni a kialakult helyzetet. Adott ugyan anyagi segítséget a családunknak közvetlenül a tragédia után, de ez csak a temetésre volt elég. Úgy érzem, hogy csak addig volt jó neki apu, amíg élt és számíthatott rá, most, hogy elment, már nem érdekes. Pedig apu egy kivételesen jó és segítőkész ember volt. Amikor történt az eset, a fél Tarnaörs a helyszínre rohant. Nem a pénzéért, hanem a szívéért szerették apukámat.”

Megkerestük azt a férfit is, akinek a település külterületén lévő földjén történt a tragédia. Elmondása szerint rengeteg téves információ kering a községben a történtek óta, és röviden azt is elmondta, ő hogyan látja az esetet.

Az áldozat családja

Kálmán nem volt az alkalmazottam és alkalmi munkásként sem dolgozott nálam. Kizárólag segíteni jött át hozzám azon a napon. Baráti kapcsolatban voltunk, úgy tekintettem rá, mint a fiamra, és ő is apjaként szeretett. Először én akartam felmenni megjavítani a tetőt, de felajánlotta, hogy ő majd felmegy és megcsinálja. Borzasztóan megviselt az eset, és nagyon rosszul vagyok a történtek óta

– mondta magába roskadva a tulaj.

A férfi kérdésünkre elismerte, hogy valóban ő emelte fel rakodógéppel a tetőre a barátját, de elmondása szerint ezt biztonságosabbnak érezte, mintha létrán kellett volna felmásznia.

Megkerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot is az ügyben, Soltész Bálint szóvivő azt mondta: foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés elkövetésének a gyanúja miatt folyik eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik