Belföld

Minősített emberölés kísérletével gyanúsítják a haragosukat majdnem megölő debreceni banda tagjait

Hamarosan vádat emelhetnek annak bandának a tagjaival szemben, akik tavaly júliusban életveszélyesen megsebesítették az ismerősüket Debrecenben, a Csapó utcában.

A szemtanúk elmondása szerint három férfi nekiesett a negyedik társuknak, akit brutálisan bántalmaztak. Az áldozat a verést követően véresen és magatehetetlenül feküdt a földön.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, két fiatalt még ott elfogtak, az eszméletlen férfihez pedig mentőt hívtak. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ütéseken és rúgásokon kívül, hasba is szúrták támadói.

A helyszínen elfogott 21 és egy 22 éves debreceni fiatal férfit előállították, majd őrizetbe vették és letartóztatták a gyanúsítotti kihallgatásuk után. Harmadik társuk, egy 29 éves ugyancsak helyi lakos az egyik ismerőséhez menekült a történtek után. A rendőrök ott fogták el, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őt is bűnügyi őrizetbe vették és letartóztatták.

A nyomozás adatai szerint ismerte egymást a négy férfi. Közösen kezdtek italozásba kora este, később azonban összeverekedtek. Az orvosszakértő szerint az áldozat pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem szenvedett halálos sérüléseket. A gyanúsítottak brutális bántalmazása alkalmas lehetett volna akár arra is, hogy kioltsák az újdonsült haragosuk életét.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben, azonban a cselekmény teljes körű felderítése során ezt átminősítették különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletre. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik