Belföld

Megvert egy kutyást, mert szóvá tette, miért üvöltözik a lakótelepen – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Eltörték egy kutyáját sétáltató férfi kezét Tatabányán, mert szóvá tette a testvérének, hogy valaki üvöltözik a lakótelepen.. A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette állítja bíróság elé a támadót.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy az ittas férfi a Béla király téren futott tavaly március 21-én és közben kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató sértett a  társaságában lévő férfi testvérének megjegyezte, hogy „miért kell üvöltözni egy lakótelepen”, amit az elkövető is hallott.

Az elkövető odament a kutyáshoz, megkérdezte tőle, hogy miért kiabált neki, majd ököllel arcon vágta. Ezután a támadó ismét meg akarta ütni az áldozatát, de az elhajolt és többször is eltolta az őt folyamatosan megütni akaró férfi kezét.

Ekkor az elkövető oldalba rúgta. A kutyás elkapta a támadója lábát, és mindketten a földre zuhantak. A hátán fekvő  elkövető továbbra is ütlegelni akarta a felette guggoló kutyást, majd a mellényének a nyakát cibálta, ami légzési nehézséget okozott neki.

Ekkor a kutyás testvére  odalépett, elhúzta az elkövetőt,  aki felállt, majd  ráugrott a földön a tenyerével lefelé támaszkodó sértett kezére. Az elkövető  cselekménye következtében a kutyásnak eltörött a kézközépcsontja. A sértett az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett,

A férfi ötször volt büntetve, legutóbb tavaly ítélték 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre garázdaságért. Az ügyészség börtönbüntetést kért az elkövetőre azzal, hogy a korábbi felfüggesztett szabadságvesztését is rendeljék el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik