Belföld

Hat év fegyházat kapott a tizenéves lányaival fajtalankodó férfi

Getty Images
Getty Images

Hat év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Gyulai Törvényszék azt a Békés vármegyei férfit, aki a saját tinédzser lányaival fajtalankodott. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség lényegesen súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az elsőfokú ítélet szerint a gyermekeit egyedül nevelő férfi 2018. és 2019. években szexuálisan molesztálta 13 és 17 éves lányait. A férfi cselekményei károsan befolyásolták gyermekei érzelmi és erkölcsi fejlődését, amelyeknek hosszú távon is kedvezőtlen hatása várható. A lányoknál pszichés, szexuális trauma átélésére utaló jelek voltak kimutathatók.

A férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését. Az ügyész súlyosításért – az elkövető és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama aránytalanul enyhe, és nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését. Ezért súlyosabb büntetést kértek rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik