Belföld

Felfüggesztettet kértek a negyven szentendrei óvodást szállító busz előtt büntetőfékező sofőrre

police,hu
police,hu

Negyven óvodást szállító busz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós Szentendrén. A Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az 50 éves pilisvörösvári férfi ellen.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a bűnösségét végül beismerő férfire.

A vádirat szerint az elkövető egy kisteherautóval haladt Szentendrén, és a több más járműhöz hasonlóan be akart sorolni a 11-es főútra Budapest felé. A 11-esen ekkor vele azonos irányban haladt egy busz, rajta 40 szentendrei ovissal, akik kirándulni indultak öt óvónő kíséretében.

A busz vezetője több járművet is beengedett maga elé, de a vádlott járművét már forgalmi okból nem. A kisteherautót vezető elkövető végül a busz mögé húzódott be, majd rögtön előzni kezdte azt, és közben folyamatosan dudált, noha arra nem volt oka.

police.hu

Miután megelőzte a buszt, a sofőr több ízben is hirtelen erősen fékezett, így az autóbusz vezetője is többször fékezésre kényszerült. Az utolsó fékezésekor azonban a buszsofőr – az utasok testi épsége érdekében – nem alkalmazott blokkoló fékezést, így nekiütközött a teherautó hátuljának.

Az autóbuszon 20 kislány és 20 kisfiú utazott az óvőnőkkel.. A három és hat év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett baja, mert mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett arra, hogy gyerekek ülnek rajta.

A buszban több mint 300 ezres kár, míg a furgonban közel 100 ezres kár keletkezett. A pilisvörösvári férfi először nem tett vallomást, és annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, sőt még panaszt is tett a gyanúsítás ellen. Később azonban beismerte a bűnösségét, és azt mondta, hogy nem is  büntetőfékezett ő olyan nagyot. Az ügyészség felfüggesztettet, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért az elkövetőre.

Kapcsolódó
Negyven óvodást szállító busz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós Szentendrén
A buszsofőrnek esélye sem volt elkerülni a balesetet. Panaszt tett a fékbe taposó sofőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik