Belföld

Negyven óvodást szállító busz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós Szentendrén

police.hu
police.hu

Óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett egy kisteherautós Szentendrén, az ütközést már nem lehetett elkerülni.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy minden kicsi és az óvónők is használták a biztonsági övet, így senki sem sérült meg a buszon ülők közül, s szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

A rendőrség tájékoztatása szerint Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

police.hu

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, ezért nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A három és hat év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett baja, mert mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

policehu

Értesüléseink szerint a kicsik aznapra tervezett kirándulása elmaradt, és az óvónők játszótérre vitték a gyerekeket a baleset után. 

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, azaz a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik