Belföld

Azt mondta a megerőszakolt 65 éves nőnek a 17 éves fiú, hogy ötezret kap majd az ő lányától, ha közösül vele

Szexuális erőszak miatt állítja bíróság elé a Miskolci Járási Ügyészség azt a 17 éves fiút, aki megerőszakolt egy 65 éves borsodi nőt az otthonában.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy két év két hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és két év közügyektől eltiltást kértek a bűnösségét beismerő fiatalra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen is beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a fiú tavaly szilveszterkor egy borsodi kistelepülésen ittasan átugrott az időskorú nő házának kerítésén, majd a leláncolt bejárati ajtót kifeszítve behatolt az ingatlanba. A konyhában találkozott az asszonnyal, akinek eltorzított hangon azt mondta, hogy ötezer forintot kap, ha közösülnek.

Ezután a falhoz nyomta, majd levette róla az alsó ruházatát és megerőszakolta. Az asszony mindvégig védekezett, és  hadonászott a kezeivel elszakítva támadója ruháját. Majd a cselekmény közben, amikor egy arra közlekedő autó hangja hallatszott, azt kiabálta, hogy jön a rendőrség, mire a férfi felhagyott a további cselekményével és sietve távozott. A megerőszakolt nő a szomszédja segítségével értesítette a rendőrséget.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi a vallomásában azt állította, hogy azzal hitegette az asszonyt, hogy ötezer forintot fog majd kapni az ő lányától azért, ha közösül vele. Azt remélte ugyanis, hogy ha ezt mondja neki, akkor a nő hagyni fogja majd magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik